Bij welke kliniek kunt u het best uw ooglidcorrectie laten uitvoeren?

Nadat je het besluit hebt genomen om een ooglidcorrectie te laten uitvoeren, komt de volgende moeilijke keuze; wat is nou de beste kliniek? Dit is natuurlijk een persoonlijke keuze maar je moet toch rekening houden met een aantal zaken.

Prijs
Veel mensen denken nog steeds dat als je veel betaalt, de kwaliteit ook wel goed zal zijn. Voor ooglidcorrecties geldt dat niet. Er zijn bijvoorbeeld klinieken waar een ooglidcorrectie heel duur is omdat de behandeling wordt uitgevoerd in een mooi kasteel in Het Gooi. De prijs van een ooglidcorrectie, zegt dus helemaal niks over de kwaliteit van de behandeling. Er zijn ook klinieken waar je een kwalitatief net zo’n goede behandeling krijgt voor € 699,- voor 2 ogen. Dat is dus bijna € 1000,- goedkoper dan enkele andere klinieken.

De specialist
Misschien wel de belangrijkste factor die je mee moet nemen in je keuze is de expertise en ervaring van de persoon die de behandeling gaat uitvoeren. Uiteindelijk bepaalt de bekwaamheid van de specialist voor een groot deel de kwaliteit van de behandeling. 

Een ooglidcorrectie is een relatief simpele ingreep, de behandeling vindt dan ook plaats onder lokale verdoving. Hierdoor mogen huisartsen en cosmetisch artsen deze ook uitvoeren. Een cosmetisch arts en huisarts hebben niet de opleiding gehad die een plastisch chirurg wel heeft gehad. Wij raden je daarom aan om naar een kliniek te gaan waar de behandeling wordt uitgevoerd door een plastisch chirurg.

Ga op je gevoel af
Veel klinieken bieden een gratis en vrijblijvende intake aan, maak hier gebruik van! Ga alleen naar een kliniek waar de intake ook met de arts is die de behandeling daadwerkelijk gaat uitvoeren. Zo krijg je een gevoel bij de arts en heb je de kans om hem of haar als je vragen te stellen en je twijfels te bespreken. Als je gevoel bij de kliniek niet goed is, kun je dat eerlijk zeggen en op zoek gaan naar een kliniek die je wel 100% vertrouwt.